Social

#tribunalul bucuresti #pasaj basarab #expropriere #parcare #despagubire

Expropriere-record pentru Pasajul Basarab

Un teren necesar construirii Pasajului Basarab a fost expropriat de Tribunalul Bucuresti contra unei sume record: 1, euro pentru sase locuri de parcare , adica 10.000 euro pe metru patrat.

Primaria Municipiului Bucuresti a facut apel la hotararea tribunalului si Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa stabileasca termenul de judecata.

Firma care a cerut despagubirea uriasa este SC Edelweiss Grup SRL, detinuta de doar patru actionari - Alexandru Brezeanu, Stelian Marin, Florin Voiculescu si Dan Robert Georgescu. Expropierea terenului de 171 de metri patrati din parcarea unei cladiri de birouri de langa Carrefour Orhideea ar urma sa costa PMB 1,7 milioane euro, conform expertilor evaluatori platiti de firma.

Dupa ce Primaria nu a acceptat pretentiile Edelweiss, s-a ajuns in instanta unde reprezentantii firmei care inchiriaza cladirea respectiva ca spatiu de birouri sustin ca pretul pe metrul patrat de spatiu util pe care firma l-ar pierde de la clienti in lipsa facilitatii de parcare este 1,7 euro.

Pierderea, inmultita cu suprafata utila a cladirii, la un grad de ocupare de 80 la suta, pe o perioada de 50 de ani inseamna peste un milion de euro. Adaugand valoarea terenului (300.000 euro), cateva zeci de mii de euro pentru spalatul saptamanal al geamurilor in timpul lucrarilor la pasaj si TVA-ul obtinem suma ceruta de la primarie: 1,7 milioane euro.

"Nu contestam dreptul firmei Edelweiss de a cere despagubiri si pentru afectarea afacerii sale de catre lucrarile la pasaj, dar sumele pretinse sunt exagerate. La apel vom cere instantei o noua expertiza si o vom ruga sa aiba in vedere faptul ca banii pentru despagubiri provin, partial, din fonduri publice , iar prejudiciul cerut de Edelweiss e de domeniul SF-ului", a declarat Carmen Tease, avocata PMB, pentru Cotidianul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea