Social

Expozitie - Orasele Romaniei

Joi, 17 aprilie, ora 15:00, in Holul Mare al Muzeului National de Istorie a Romaniei, va avea loc vernisajul expozitiei Orasele Romaniei. Sfarsitul secolului XIX - inceputul secolului XX, precedat de o conferinta de presa, la ora 14:15.

Organizata de gazde in colaborare cu Muzeul Olteniei din Craiova, foto , cismea, clopot de poarta etc.) privind viata oraselor cu toate aspectele legate de organizarea lor edilitara si administrativa - edificii, piete, parcuri, monumente publice si culturale, teatre, scoli si universitati, gari si transportul postal de scrisori si colete, si nu in ultimul rand de biserici. Pe langa vederi de epoca, vor fi expuse piese legate de aspectul vietii urbane, atat din punct de vedere utilitar cat si de cel al petrecerii timpului liber.

Expozitia a fost realizata cu scopul de a prezenta evolutia urbana exploziva la sfarsitul secolului al XIX-lea si de a reinvia dragostea pentru monumentele vechi care ne-au fost lasate mostenire , si a caror conservare si protejare trebuie sa fie o preocupare permanenta.

Expozitia poate fi vizitata de miercuri pana duminica, intre orele 10 - 18, si este deschisa pana in data de 1 iunie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea