Social

#explozie cazuri covid #covid #coronavirus

Explozie de cazuri Covid in ultima saptamana. Crestere de 60%: "Valul de imbolnaviri va veni in special fata de cei nevaccinati"

Autoritatile sunt in alerta dupa ce numarul de noi infectii cu coronavirus, tulpina Delta in special, au crescut enorm in ultima saptamana, cu 60% mai exact. Medicii avertizeaza ca acesta este doar inceputul, iar numarul infectiilor va creste enorm in luna septembrie.

 

Infectarile cu COVID-19 au sarit de 200 in ultimele 24 de ore, fiind cel mai mare numar de cazuri intr-o singura zi din ultimele doua luni.

Medicul infectionist Carmen Dorobat a explicat ca de noua tulpina nu sunt ferite nici persoanele care au trecut deja prin boala. Numarul anticorpilor obtinuti in urma bolii scade, dar atrage atentia ca principalele persoane predispuse la infectare in valul patru al epidemiei sunt cele nevaccinate.

”Este ceea ce noi infectionistii spuneam de ceva timp. In cursul lunii august va fi inceputul acestui val pe care noi l-am preconizat si speram sa il putem stapani. Ne dorim sa avem cat de mult aceasta perioada de relaxare, dar din nefericire avem in jur de 20 pana in 30% de vaccinati la nivelul tarii noastre. Tinand cont ca si cei care au facut boala, chiar daca au anticorpi, acestia scad in timp, deci media ramane tot pana in 30% din cei care ar avea anticorpi protectori, atunci procentul este insuficient si valul de imbolnaviri va veni in special fata de cei nevaccinati.”, a declarat Carmen Dorobat pentru Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea