Social

#copii #educatie copii #primul copil #realizari copii #iq

Explicatii uluitoare. Iata de ce primul nascut este mai inteligent decat fratii lui

Cercetari recente arata ca primul nascut al unei femei este mai ambitios si mai bine pregatit atunci cand vine vorba despre invatatura, scrie "Financial Times". Cea mai plauzibila explicatie, spun specialistii, este ca parintii investesc mai mult timp si mai multi bani in educatia lui.

Pe masura ce cuplurile au mai multi copii au tot mai putina vreme sa se aplece asupra pregatirii lor, in vreme ce la cel dintai nascut educatia este principala lor preocupare, acesta avand parte de o investitie exclusiva. Cercetatorii au demonstrat practic faptul ca ordinea nasterii prezinta o legatura cu motivatia si realizarile in viata. Potrivit descopera.ro, studiul a urmarit datele a mai bine de 3.500 de frati si surori.

Chiar si atunci cand luau in calcul educatia parintilor si statutul profesional al acestora, cercetatorii au descoperit ca primii nascuti erau cu 7% mai predispusi sa isi doreasca sa studieze mai mult. Cercetarea confirma, practic, studii mai vechi care afirmau, fara niciun fel de explicatie, insa, faptul ca primii nascuti au un IQ mai mare.

"Efectul ordinii nasterii este mult mai puternic decat impactul sexului copilului in ceea ce priveste reusitele in viata", a declarat Feifei Bu, doctorand in cadrul Universitatii Essex.

Sursa foto: sweden.se

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea