Social

# expert sanatate publica # purtare masca #sanatate publica #masca

Expert in sanatate publica: amenzile sunt cheia pentru a convinge populatia sa poarte masca

Expertul in sanatate publica, Razvan Chereches, crede ca Romania va intra din nou in carantina. Potrivit acestuia carantina nu va fi generala ci pe anumite orase sau judete, acolo unde numarul de infectari cu noul coronavirus vor creste exploziv.

 

Expertul atrage atentia ca nerespectarea regulilor impuse de autoritati va duce la cresterea cazurilor de infectare. Potrivit acestuia, doar amenzile usturatoare ii pot face pe romani sa respecte legea.

„In continuare nu se dau amenzi pentru nepurtarea mastii in spatiile publice (...), politia e prezenta, dar nu da amenzi, da avertismente in cel mai bun caz, pentru ca, nu-i asa, amenzile ar afecta intentia de vot si in momentul de fata, din perspectiva mea, prioritatea guvernului este mai degraba votul de la sfarsitul saptamanii decat siguranta cetatenilor. Altfel, s-ar da amenzi continuu, ceea ce ar duce la purtarea mastii, ceea ce ar creste siguranta cetatenilor”, a declarat Razvan Chereches la Digi24.

Acesta a mai punctat un element esential. Alegerile influenteaza decizia autoritatilor. Acestea doresc ca oamenii sa vina la vot si nu impun noi restrictii, insa dupa ce se vor incheia alegerile, autoritatile isi vor da brusc seama ca avem o sitatie grava si ca rata de transmisibilitate este mare si se vor lua masuri. Acesta a subliniat ca acest tipar este intalnit in toate tarile unde urmeaza sa aiba loc alegeri. 

„Din nefericire, masura care este la indemana noastra este izolarea sociala si parerea mea este ca se va trece la izolare sociala pe regiuni, pe judete, pe orase, acolo unde rata de pozitivare este mare. Vom ajunge din nou la un lockdown, nu am nici mai mica indoiala aici, pentru ca nu se iau masurile potrivite in continuare, nu se poarta masti in spatiile publice, rata de transmitere creste, scad temperaturile, ceea ce face ca oamenii sa petreaca mai mult timp inauntru si de aceea avem sezonalitatea gripei. Gripa nu se transmite din cauza faptului ca e mai frig, la fel si coronavirusul, ci din cauza ca oamenii petrec mai mult timp inauntru, fara masti”, a mai punctat expertul, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea