Social

#mircea geoana #alegeri prezidentiale #traian băsescu

Exit-poll: Traian Basescu si Mircea Geoana ajung in turul II

Sondajele de opinie arata ca cei doi candidati la Presedintie care vor intra in turul II sunt Traian Basescu si Mircea Geoana. Prezenta la vot pana la ora 19.00 a fost de 49,97% la nivel national.

Lupta intre primii doi candidati este stransa, conform sondajelor de opinie. Potrivit INSOMAR, Traian Basescu a obtinut 33% din voturi, iar Mircea Geoana 32,6% dintre voturi. Locul trei in sondajele de opinie a fost ocupat de candidatul liberal, Crin Antonescu, cu 21,8 % dintre voturi.

In sondajul CURS, Traian Basescu a obtinut 33,7% din voturi, in timp ce Mircea Geoana 31,1%, iar Crin Antonescu 21,9%.

Alegerile nu au fost lipsite de incidente, cele mai multe sesizari fiind inregistrate prin intermediul numarului unic de urgenta 112. Pana la ora 17.00, au fost primite peste 1.600 de apeluri care semnalau nereguli in procesul electoral.

Biroul Electoral Central a anuntat ca prezenta la vot pana la ora 19 pentru a alege presedintele tarii a fost de 49,97% la nivel national, din care 47,97% in mediul urban si 53,77% in mediul rural. In Bucuresti, s-au prezentat la urne 45,06% dintre alegatori pana la ora 19%. La votul Referendumului pentru Parlament Unicameral si reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 300 s-au prezentat 46,84% dintre alegatori la nivel national, informeaza Realitatea.net.

In sectiile de votare speciale si-au exprimat votul pentru alegerile prezidentiale 429.946 de alegatori pana la ora 19.00, in timp ce la referendum au votat 396,485 de romani.

Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali, Kelemen Hunor si Sorin Oprescu s-au retras din cursa electorala cu cateva minute inainte de ora 21.00.

Candidatul PRM a obtinut 4% din voturi, in timp ce Kelemen Hunor (UDMR) a inregistrat 3,6%. Candidatul independent Sorin Oprescu a obtinut doar 3,5%, urmat de George Becali , cu 1,7% procente si de Remus Cernea (0,4%), Eduard Manole (0,2%), Ovidiu Cristian Iane (0,1%), Constatin Ninel Potirca (0,1%) si Constantin Rotaru (0,1%). 

Peste jumatate dintre romani s-au prezentat la referendum

Traian Basescu a declarat ca prezenta romanior la vot "e o victorie in fata unei clase politice care nu a vrut sa raspunda de buna voie solicitarile romanilor". Seful statulul a tinut sa sublinieze faptul ca cei doi candidati de dreapta, PD-L si PNL au obtinut jumatate dintre voturile romanilor, lucru care arata o orientare politica spre dreapta. "Peste 80% dintre votanti sunt de acord cu Parlamentul Unicameral si reducerea numarului de parlamentari", a incheiat Basescu.

Mircea Geoana: "Pe 6 decembrie vom invinge impreuna. Multumesc din inima celor care m-au votat si care au votat pentru contracanditatii mei". Candidatul PSD a adaugat: "Nimic nu este imposibil pentru noi daca suntem uniti".

Crin Antonescu: "Va multumesc ca am aratat ca se poate in ciuda masinilor de propaganda, se poate ca in Romania vointa noastra sa fie ascultata". Candidatul liberal a atacat sondajele de opinie: "Institutiile de sondare a opiniei publice au mintit in timpul campaniei electorale". Antonescu a atacat si marile trusturi de presa, pe care le-a acuzat de dezinformare: "Domule Vantu , Domnule Voiculescu, sfidati vointa atat romani, va bateti joc de dreptul pe care atatia romani, mai ales tineri, au vrut sa-l exercite".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea