Social

Exil pe o coala de hartie

Traian Basescu vrea sa bage Ucraina in NATO, ca asa a spus G.W. Bush ca e bine, in ciuda vointei majoritatii poporului ucrainean. Joi 27 martie, Basescu le-a impartasit jurnalistilor, la intalnirea de taina de la Cotroceni, ca Romania trebuie sa sustina eforturile Ucrainei si Republicii Molodova de a intra in NATO, pentru a putea impinge astfel granita de est, ca noi sa scapam de povara supravegherii frontierei Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord.

Ca odata intrata acolo, tarii noastre ii va fi mai simplu sa negocieze cu ucrainenii problemele ramase in litigiu , precum statutul Insulei Serpilor sau cel al Canalului Bistroe . Cum presedintele nu poate termina niciodata o fraza fara sa spuna o tampenie, a zis misterios ca, daca Ucraina ar primi invitatia de aderare, serviciile secrete de la Kiev vor fi obligate sa se reformeze.

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia, zice o vorba inteleapta din batrani. Romania a intrat in NATO in 2002, dar sistemul ei de securitate continua sa functioneze in baza unor legi anacronice, care nu mai au nicio legatura cu timpurile pe care le traim. SRI functioneaza in baza unei legi organice votate in 1992, iar normele de prevenire si combatere a terorismului sunt definite in Legea sigurantei nationale din 1991, valabila si astazi.

 

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea