Social

#Nicolae Tanase #UTI #crima poligon #crima Bucuresti #crima

Executie in stil mafiot in Capitala! Impuscat in cap cu trei gloante din cauza...

Directorul poligonului din cadrul companiei UTI, Nicolae Tanase, in varsta de 56 de ani, a fost impuscat de un cursant, marti seara, clientul respectiv luandu-si si el viata.

Cristian Pop isi facuse programare la poligonul din soseaua Oltenitei pentru marti seara, iar in jurul orei 19.30 a inceput sa traga la tinta asistat de instructorul Nicolae Tanase.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din poligon se poate observa cum tanarul trage cateva focuri la tinta, dupa care se intoarce brusc catre instructorul de tir, pe care il impusca de trei ori cu un pistol Glock de calibru 9 milimetri, considerat una dintre mai sigure arme din lume, de la o distanta de aproximativ 1 metru. Instructorul “primeste” un glont in cap si doua in abdomen, iar dupa ce s-a prabusit, Pop a mai tras inca doua gloante in trupul victimei, apoi s-a impuscat in cap cu acelasi pistol.

Modalitatea in care a fost ucis instructorul seamana cu cea folosita de trupele speciale cunoscuta sub numele de stilul Mozambic. Denumita in limba engleza Failure Drill sau Failure to Stop Drill, Mozambic este o metoda de executie care necesita ca persoana care trage sa tinteasca de doua ori in pieptul victimei, rapid, pentru a incetini tinta, si o data in cap, glont care, daca este plasat bine, va imobiliza tinta.

In noaptea de marti spre miercuri, anchetatorii au anuntat familia lui Pop, care locuieste in comuna Pantelimon si au reusit sa afle ca acesta a intrat intr-o depresie dupa ce iubita lui a plecat in strainatate. Pop nu ar fi vorbit cu nimeni despre faptul ca ar fi vrut sa se sinucida si nici nu a lasat vreun bilet prin care sa isi explice gestul.

Tanarul in varsta de 24 de ani era un client mai vechi al poligonului si nu era cunoscut de angajati drept o persoana conflictuala. Angajatii poligonului spun ca nu stiu ca acesta sa se fi certat vreodata cu vreunul dintre instructorii de tir, conform Mediafax.

“Totul e indreptat spre tinta. Nu facem nicio miscare gresita”

Nicolae Tanase, directorul poligonului UTI din Bucuresti, cel care a fost impuscat mortal marti sera de un elev care s-a sinucis dupa, spunea cu ceva timp inainte ca nu a avut parte de incidente neplacute.

„In momentul in care am demarat acest proiect, ne-am propus sa cream siguranta maxima. Daca se respecta toate procedurile si indrumarile instructorilor, totul este absolut sigur. Nu am avut parte de vreun incident pana acum. Suntem foarte vigilenti in alegerea clientelei, dar si beneficiarii nostri sunt ascultatori, pentru ca in momentul in care pun mana pe o arma, au un mare sentiment de responsabilitate”, declara Tanase pentru prosport.ro

Acesta spunea ca in poligon totul este indreptat spre tinta. “ Instructorii explica foarte bine totul din momentul in care pasesti pe pista pana cand pui arma jos. Te invata cum sa tii arma, cum sa iti controlezi miscarile, respiratia, absolut tot. Plus ca, in poligon, totul e indreptat spre tinta. Nu facem nicio miscare gresita”.

Sursa foto: alternet.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea