Social

#someri #restante #familii #executare silita #propunere #executare

Executarea silita a datornicilor din locuinte ar putea fi amanata

Executarea silita a persoanelor din locuinte ar putea fi amanata pentru o perioada de doi ani. Propunerea figureaza intr-un proiect de lege initiat de deputatul PSD Mihai Diaconu. Deputatul sustine ca masura nu-si propune sa incurajeze neplata datoriilor la credite sau utilitati, ci sa-i sprijine pe cei care nu reusesc sa-si achite restantele, oferindu-le posibilitatea de a se redresa financiar.

Mihai Diaconu spune ca de aceasta masura vor beneficia persoane cu o situatie sociala delicata: someri, familii cu copii, romanii cu venituri mici.

Statistica arata ca la finalul anului trecut peste 100.000 de romani riscau sa fie evacuati din locuinte din cauza contractarii de credite si imposibilitatii de a achita ratele. O alta categorie de romani este amenintata cu evacuarea din locuinta din cauza neplatii utilitatilor. Peste 100.000 de locuinte din toata Romania pot fi executate silit de firmele de insolventa sau cele de recuperare pentru datorii la intretinere de peste 10.000 de lei.

Propunerea legislativa a fost lansata in dezbatere publica. Proiectul rezultat in urma consultarii cu cetatenii si specialistii urmeaza sa fie depus in Parlament.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea