Social

Excursiile ieftine in strainatate, capcane pentru turisti

Operatorii din turism spun ca aproape trei sferturi dintre plangerile pe care le primesc se refera la excursiile ieftine in strainatate. Romanii au ajuns sa fie nemultimiti atat de conditiile de cazare din strainatate, cat si de transportul cu autocarul.

Pe de alta parte, consultantii sustin ca turistii nu stiu sa-si ia masuri de precautie , ca sa nu mai aiba parte de astfel de neplaceri.

Mai bine de 70% dintre plangerile turistilor romani se refera la excursiile ieftine in strainatate. Acestia sunt nemultumiti, in special, de cazare si de transportul cu autocarul.

Operatorii de turism, citati de jurnalistii de la Evenimentul Zilei spun ca multe probleme provin din deficientele de informare si asteptarile clientilor, care depasesc de cele mai multe ori realitatea.

Consumatorii sunt neglijenti la achizitionarea pachetelor turistice si ajung in postura de a nu-si putea recupera pierderile. Exista cateva aspecte de care fiecare turist roman care doreste sa plece in strainatate ar trebuie sa tina cont.

In primul rand rand trebuie sa citeasca atent contractul de calatorie, pentru a sti ce drepturi si obligatii are. Ar trebui, de asemenea, sa achite pachetul turistic doar pe baza unor documente legale. Cu alte cuvinte sa ceara factura sau chitanta .

Totodata inainte de a pleca in calatorie ar trebui sa se informeze la agentie, dar si din alte surse, in legatura cu specificul tarii pe care doreste sa o viziteze. Nu in ultimul rand, ar trebui sa intrebe agentul de acasa daca are un reprezentant local. Astfel, eventualele probleme se vor putea rezolva la fata locului.


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea