Social

#examinare gaza ofensiva #examinare preliminara gaza

Examinare preliminara a ofensivei israeliene din Gaza

curtea penala internationala ( CPI ) a lansat o " examinare preliminara" a acuzatiilor privind crime comise de Israel in gaza, in cursul ofensivei lansate pe teritoriul palestinian.

Luis Moreno-Ocampo ( foto ), procurorul CPI a primit informatii privind acest dosar din partea ministrului palestinian al justitiei, Ali Kashan si a circa 200 de persoane si ONG-uri, informeaza AFP citata de NewsIn.

"Biroul procurorului va examina cu atentie tot ceea ce este legat de acest subiect, inclusiv problemele de competenta. Aceasta examinare preliminara nu inseamna ca va fi deschisa o ancheta", a informat biroul procurorului.

Moreno-Ocampo a discutat cu Ali Kashan la Haga, in 22 ianuarie, si a evocat suspiciuni privind crime comise in Gaza, potrivit biroului sau. CPI este insarcinata sa judece crime de razboi, crime impotriva umanitatii si acuzatii de genocid, comise dupa 2002.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea