Social

#examen evaluare nationala #sustinere examene #ministerul educatiei #greva profesori

Examenul de Evaluare Nationala, mutat. Cand va fi sustinut de elevi

Greva profesorilor afecteaza examenele elevilor. Primele examene au fost deja amanate. Este vorba despre examenul de Evaluare Nationala sustinut de elevii din clasa a VI-a.

 

Anuntul a fost facut de Ministerul Educatiei. Astfel, examenul care ar fi trebuit sa fie sustinut miercuri si joi (adica pe 23 si 24 mai) a fost mutat pe 30 si 31 mai, o saptamana mai tarziu.

Mutarea examenului a fost facuta dupa ce sindicatele au anuntat ca testarea nu se sustine in timpul grevei generale.

Astfel, elevii de clasa a VI-a vor sustine pe 30 mai examenul la Limba si comunicare, iar pe 31 mai examenul la Matematica si stiinte ale naturii.

Anuntul modificarii a fost facut de Ministerul Educatiei, care a anuntat ca modificarile privind sustinerea acestor examene a fost publicata in Monitorul Oficial. 

„Marti, 23 mai 2023,

Informare

A fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluarilor Nationale la finalul clasei a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2022-2023.

Astfel, Evaluarea nationala pentru clasa a VI-a va avea loc in zilele de 30 mai – Limba si comunicare, respectiv 31 mai – Matematica si stiinte ale naturii”., se arata in anuntul Ministerului Educatiei.

Ce se intampla cu examenele elevilor

Desi examenul elevilor de clasa a VI-a a fost mutat peste o saptamana, nu este clar daca acesta se va mai sustine. Asta deoarece presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat ca elevii de laca a VI-a ar putea sa nu mai sustina examenul e Evaluare Nationala.

„Cata vreme este greva generala, nu putem discuta de sustinerea vreunei activitati didactice de predare sau de evaluare”, a spus Marius Nistor.

Ramane insa de vazut ce se va intampla. Daca greva profesorilor va continua, este posibil ca exmenul sa fie amanat din nou sau anulat. Lucrurile sunt insa incerte, inclusiv pentru elevii din anii terminali.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea