Social

#ue ingrijorata cehia #presedintia ue cehia #vaclav klaus

Europenii, ingrijorati de preluarea de catre Cehia a presedintiei UE

Cehii, care vor prelua la 1 ianuarie presedintia UE, au probleme in a-i convinge pe europeni ca extrem de euroscepticul sef al statului lor, foto ), nu va submina elanul dat Europei de presedintele francez Nicolas Sarkozy, relateaza AFP.

"Suntem mandri ca suntem membri UE, suntem devotati misiunii noastre si sunt sigura ca, dupa cele sase luni ale presedintiei noastre, nu veti mai crede ca suntem eurosceptici ", a spus Milena Vicenova, ambasadoarea ceha la UE.

Insa, in pofida acestor asigurari, "indoiala traverseaza toate capitalele, avand in vedere ca Franta a stiut sa arate ca numai o presedintie activa si puternica poate mentine unitatea in fata dificultatilor", spune Jean-Dominique Giuliani, presedintele Fundatiei Robert Schuman.

Oprirea crizei ruso-georgiene, lupta impotriva crizei economice, adoptarea planului impotriva incalzirii climatice - intreaga Europa sau aproape toata a recunoscut meritele presedintiei franceze. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea