Social

#europarlamentari #eurodeputat #bruxelles #parlamentul european #absente

Europarlamentarii romani, in topul chiulangiilor

euro -deputatii romani, in topul absentilor de la sedintele Parlamentului European . Ei se afla pe un loc fruntas in clasamentul chiulangiilor, fiind devansati doar de italieni. Aceasta este concluzia unui studiu publicat ieri de catre doua institutii europene, cu aproape o luna inaintea alegerilor euro-parlamentare.

Cel care salveaza onoarea grupului de euro-deputati romani, fiind unul dintre cei sase parlamentari europeni care au participat la toate sedintele din timpul mandatului sau este conservatorul Iosif Matula, care a intrat in functie in decembrie 2008.

Potrivit Realitatea TV, datele furnizate de London School of Economics si Universitatea Libera din Bruxelles arata ca reprezentantii austrieci au asistat cel mai mult la sesiunile Parlamentului, cu o prezenta de 92,71%.

La polul opus se afla Italia si Romania, cu prezente de 71,93 , respectiv 78,46 la suta dintre sedintele Parlamentului European. Se poate observa insa faptul ca si cei care au lipsit destul de mult de la sedinte, au fost totusi prezenti la mai mult de jumatate din intrunirile pentru care iau salariul de euro-parlamentari, pe care nu-l iau intreg daca nu participa la vot.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea