Social

#alegeri #europarlamentare #frauda #organizatii #apel

Europarlamentarele ar putea fi fraudate

Alegerile europarlamentare din iunie ar putea fi suspecte de fraudare. Aceasta este concluzia mai multor organizatii nonguvernamentale din Romania, care sustin ca o ordonanta a Guvernului Boc care impune jurnalistilor si observatorilor sa stea doar intr-un loc fix in sectiile de votare creste riscul de frauda electorala .
 
Cele 15 organizatii ale societatii civile care contesta initiativa legislativa spun ca aceasta ar urma sa limiteze modul in care observatorii si jurnalistii isi vor putea desfasura activitatea in ziua votului.

Conform Cotidianul, noua lege prevede ca “reprezentantii mass-media si observatorii interni si externi nu vor mai putea asista la procedurile de vot decat stationand in spatiul stabilit in acest sens in sala de votare de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare”, fapt care contravine legii privind transparenta decizionala.

In incercarea de a remedia aceasta situatie, organizatiile au formulat un apel adresat parlamentarilor din comisia pentru administratie si comisia juridica de la Camera Deputatilor, in dezbaterea carora se afla legea in acest moment.

Semnatarii apelului sunt: Asociatia Pro Democratia (APD), alaturi de Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), Asociatia Femeilor Jurnaliste din Romania – ARIADNA, Asociatia pentru Promovarea si Protejarea Libertatii de Exprimare (APPLE), Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR), Asociatia Profesionistilor de Presa Cluj (APPC), Asociatia Presei Locale PRESMAR Maramures, Asociatia Patronala a Editorilor Locali (APEL), Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Conventia Organizatiilor de Media (COM), Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, Liga Jurnalistilor Sibiu (LJS), Societatea Jurnalistilor Dunarea de Jos (SIDJ), Uniunea Jurnalistilor Maghiari din Romania (UJMR).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea