Social

Europa ne intreaba cum i-am cheltuit banii

Comisia Europeana cere un studiu al programelor culturale si educative derulate in toate tarile europene pentru a stabili politica de distribuire financiara din urmatorii ani. Programele derulate pina acum vor fi centralizate in Franta si Romania.
Directia Generala pentru Educatie si Cultura de la Bruxelles face un studiu al celor mai bune practici care vizeaza cultura si educatia din tarile membre UE, candidate sau care apartin de spatiul economic european. Obiectivul studiului este de a realiza o privire de ansamblu a actiunilor desfasurate in toate tarile europene, ce leaga educatia de cultura.

In acest obiectiv intra toate proiectele realizate in cadrul programelor Socrates, Leonardo, Jeunesse si Cultura sau la nivel national si care nu sint neaparat finantate de Comisia Europeana.
Identificarea celor mai bune practici

Acest studiu este incredintat unor operatori care se ocupa de stringerea proiectelor la nivel local, regional, national si european. Polul Universitar al Lorenei din Franta este operatorul european, iar pentru Europa de Sud-Est este numit Comitetul National Roman pentru Dezvoltare Culturala.

Dupa terminarea studiului, expertii europeni vor analiza cu ajutorul unor grile toate proiectele, dar vor fi luate in considerare cele care au un caracter novator, exemplar sau de excelenta. Dupa aceste criterii, tara cu cele mai bune proiecte primeste mai multe finantari din partea Comisiei Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea