Social

#Helmut Schmidt Nicolae Ceausescu #cancelar german #deces Helmut Schmidt #Helmut Schmidt

Europa, in doliu. S-a stins cancelarul german!

Ex-cancelarul german Helmut Schmidt a decedat ieri, la varsta de 96 de ani. Informatia a fost confirmata de medicul sau personal, Heiner Greten.
Domnul Schmidt a decedat in aceasta dupa-amiaza, in orasul sau natal, Hamburg. Era spitalizat in stare grava in urma unei obstructii vasculare la piciorul drept”, a declarat doctorul, refuzand sa ofere mai multe detalii, scrie BBC. 

In context, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a aratat “profund afectat” de aceasta veste.

”A fost un cancelar remarcabil, moartea sa marcheaza un punct de cotitura pentru Germania si Europa", a adaugat oficialul.

Totodata, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a mentionat ca ”stirile despre decesul lui Helmut Schmidt m-au miscat profund. Europa a pierdut un barbat special, al carui curaj politic a miscat multe”.

Helmut Heinrich Waldemar Schmidt s-a nascut la 23 decembrie 1918. A fost un om politic german, fost cancelar federal al Germaniei care, in decursul carierei sale, a avut o influenta majora in viata politica a tarii. A fost cancelar al Republicii Federale Germania in perioada 16 mai 1974-1 octombrie 1982.

Helmut Schmidt a fost si in tara noastra, in ianuarie 1978. Fotografii gasite pe internet il arata in compania fostului dictator Nicolae Ceausescu. Intr-un interviu acordat acum doi ani la Digi 24, Schmidt spunea: "Ceausescu era avid sa fie considerat important. In toata viata mea aproape ca n-am intalnit alti oameni care sa aiba o nevoie mai mare de recunoastere ca sotii Ceausescu. Viziunea asupra politicii externe a lui Ceausescu era remarcabila, obiectiva, corecta. Asta inseamna ca pozitia lui politica nu era nici cea a sovieticilor, nici cea a americanilor si putea sa si-o argumenteze foarte bine. in ciuda trufiei lui idioate, a exageratei lui nevoi de fi considerat valoros”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea