Social

EURO 2008: Avancronica partidei Olanda-Romania, din cadrul Grupei C

Echipa nationala a Romaniei va intalni, astazi, reprezentativa Olandei, pentru a 11-a oara intr-un meci direct, unicul succes al tricolorilor fiind obtinut in toamna trecuta, la Constanta, scor 1-0, gratie reusitei lui Goian.

Palmaresul general al echipei nationale a Romaniei: 588 264 146 178 996-769

Palmaresul Romaniei in fata Olandei: 10 1 3 6 2-16

Unicul succes al echipei nationale a Romaniei in fata Olandei a fost obtinut pe 13 octombrie 2007, la Constanta, atunci cand tricolorii s-au impus cu 1-0, intr-un joc din cadrul preliminariilor pentru actualul turneu final, unica reusita apartinandu-i lui Dorin Goian , in minutul 72. Fundasul legitimat la Steaua nu va putea evolua in disputa de astazi deoarece este suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

Cea mai mare diferenta de scor inregistrata intr-un meci dintre cele doua selectionate s-a inregistrate chiar la prima intalnire, pe 27 mai 1924, atunci cand batavii s-au impus, la Paris, scor 6-0, in cadrul turneului olimpic, faza finala. Golurile jocului au fost inscrise de Hurgronje (9), Pijl (30, 53, 60, 65) si Natris (80).

Romania si Olanda au fost adversare la ultimele doua campanii de calificare pentru un turneu final. Cele doua selectionate s-au intalnit in Grupa I de calificare la Campionatul Mondial din 2006, ambele intalniri fiind castigate de Olanda, cu un scor similar, 2-0. Atunci olandezii s-au calificat la turneul final, in timp ce tricolorii au incheiat grupa pe pozitia a treia. De asemenea, Romania si Olanda au fost repartizate si in Grupa G de calificare pentru EURO 2008. In primul joc, disputat la Rotterdam , Romania a obtinut o remiza alba, scor 0-0, iar in retur a castigat cu 1-0.

Reprezentativa Olandei este deja calificata in sferturile de finala ale EURO 2008, dupa ce in primele doua partide a acumulat sase puncte, in urma succeselor cu Italia (3-0) si Franta (4-1). Batavii sunt urmati in clasament de Romania (doua puncte), Italia (un punct) si Franta (un punct).

Tricolorii ii pot urma pe olandezi in sferturi in urmatoarele situatii: vor castiga meciul cu Olanda, vor remiza cu Olanda, iar Franta si Italia vor incheia la randul lor la egalitate, vor pierde cu Olanda, la o diferenta de maxim doua goluri, iar Franta si Italia vor incheia la egalitate, scor 0-0.

Meciul Olanda-Romania, din Grupa C a Campionatului European, se va disputa astazi, de la ora 21.45, pe "Stade de Suisse" din Berna. Disputa va fi arbitrata de elvetianul Massimo Busacca, ajutat la cele doua tuse de conationalii sai Matthias Arnet si Stephane Cuhat.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea