Social

#scoala #elevi #etwinningm scoala

eTwinning – comunitatea scolilor din Europa

eTwinning este cel mai motivant si creativ spatiu de dezvoltare profesionala si interculturala consacrat cadrelor didactice si elevilor din invatamantul preuniversitar din europa .

eTwinning pentru cadre didactice

Pentru cadrele didactice inscrise in comunitate, eTwinning inseamna oportunitate si deschidere in toate sensurile:
- perfectionare profesionala ;
- contactul permanent cu alte culturi;l
- exersarea limbilor straine in contexte reale;
- schimbul de experienta, valori si strategii didactice cu colegi profesori din Europa;
- largirea ariei de expertiza prin diversitatea domeniilor in care se deruleaza proiectele pe care le coordoneaza.

eTwinning pentru elevi

Pentru elevi, eTwinning este aventura, lucru in echipa, descoperiri si colegi din toata Europa, ocazia de a-si dezvolta si arata noi aptitudini, de a folosi creativ instrumentele digitale care fac parte din lumea lor de zi-cu-zi. In acest univers, profesorii le sunt prieteni si colaboratori, materiile devin jocuri si proiecte, in special datorita modului de lucru si nenumaratelor posibilitati care depasesc combinatia clasica de pix si hartie.

eTwinning este o initiativa a Comisiei Europene, lansata in 2005, cu scopul initial de a facilita parteneriatele intre institutii de invatamant preuniversitar din Europa. Ulterior, scopurile actiunii s-au consolidat, platforma etwinning.net devenind o comunitate a scolilor din Europa, reunind peste 130.000 de cadre didactice din peste 86.000 de scoli.

In Romania, actiunea eTwinning este coordonata de Centrul pentru Inovare in Educatie – TEHNE (www.tehne.ro), in parteneriat cu Institutul de Stiinte ale Educatiei (www.ise.ro).

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea