Social

#sarcina malformatii # malfornatii bebelusi # virus tantari #virusul zika

Esti insarcinata? Virusul zika este incurabil si face ravagii!

Daca esti insarcinata si ai in plan o calatorie intr-o tara exotica, ai mare grija. Autoritatile avertizeaza ca virusul zika, al carui purtator este un tantar, poate cauza fatului malformatii grave sau chiar moartea.

Virusul zika se transmite prin înțepătura țânțarului Aedes aegypti, care ataca mai ales ziua. Daca o persoana este intepata de acest tantar, va prezenta simptome precum febră, prurit cutanat, dureri articulare, stare generală proastă și conjunctivită, care apar la 12 zile după contagiere, relateaza AFP citata de Agerpres. 

Din pacate, la femeile însărcinate virusul poate fi transmis fătului și poate genera malformații congenitale sau moartea. Intepatura acestui tantar este cu atat mai grava cu cat deocamdata nu există vaccin sau tratament de vindecare împotriva virsukui zika, singurele tratamente fiind cele de remediere a simptomelor. 

Lista zonelor de risc cuprinde Guyana, Martinica, Puerto Rico, Brazilia, Columbia, Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Mexic, Panama, Paraguay, Surinam și Venezuela.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea