Social

#nastere #sarcina #gravida

Esti gravida? Cum poti profita de consultatii cu moasa si lauze epntru a te pregati pentru nastere

O gravida informata isi creeaza un mindset pozitiv, isi duce sarcina mai usor si intra cu mult mai multa incredere in procesul nasterii. De asemenea, relatia cu specialistul obstetrician se imbunatateste, iar primele saptamani cu bebelusul nou-nascut nu mai par atat de coplesitoare atunci cand beneficiaza de sustinerea adecvata in sarcinile sale de proaspata mama.

 

Este tocmai ceea ce intentioneaza Clinica Nativia sa ofere prin introducerea serviciului de consultatii cu Dana Zamfir, moasa cu experienta de peste 25 de ani in conducerea travaliului si asistenta la nastere. Competentele sale se extind si in zona de urmarire a sarcinii, a procesului de alaptare si de recuperare post-partum. Gravidele sau proaspetele mamici vor putea beneficia de acest tip de consultatie incepand cu data de 1 martie.

„Acest serviciu este unul deosebit in interactiunea cu femeile insarcinate si ne bucuram sa il oferim cu ajutorul unui profesionist de exceptie precum Dana Zamfir. Decizia de a incepe aceasta colaborare s-a bazat atat pe feedback-ul primit de la gravidele care ne-au trecut pragul de-a lungul timpului si au colaborat cu specialistii nostri, cat si pe necesitatile lor, in general”, a declarat Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, medic primar obstetrica-ginecologie.

Interactiunea cu moasa creste increderea femeilor in abilitatea de a naste natural

Cu o rata de peste 40% a numarului de operatii de cezariana din totalul nasterilor, a doua in topul UE, Romania are nevoie disperata de astfel de servicii destinate gravidelor. In afara de justificarile medicale fondate, unul dintre motivele cele mai frecvente pentru care femeile aleg operatia cezariana este tocofobia, frica de nastere naturala. Relatia stransa cu o moasa pe parcursul sarcinii si travaliului are un impact extrem de pozitiv asupra atitudinii femeii vizavi de procesul fiziologic al nasterii naturale.

Cu moasa Dana Zamfir, gravidele pot avea discutii mai ample despre subiecte tangentiale actului medical, informatii pe care nu le obtine de la medicul obstetrician, dar care o vor ajuta sa-si imbunatateasca interactiunea cu acesta pe parcursul sarcinii si in timpul nasterii. De asemenea, noul serviciu oferit de Clinica Nativia acopera si procesele de alaptare si recuperare a femeii dupa nastere.

Dana Zamfir este absolventa a Facultatii de Medicina „Carol Davila” din Bucuresti, sectia Moase, si a unui masterat in formare profesionala in domeniul „Gestionarii marilor urgente in sala de nasteri”, contribuind, de-a lungul carierei, la formarea moaselor pentru marile urgente de natura obstetrica, pe parte teoretica si practica. De asemenea, este formator si in cadrul proiectului european „Gest urgent” cu aceeasi directie de lucru.

„Principala mea specializare este aceea de a ajuta gravidele in sala de nasteri si in timpul nasterii. Zilnic interactionez cu paciente de vartste diferite, religii diferite, medii sociale diferite si am invatat sa ma adaptez nevoilor lor. Pentru mine este important sa ma fac inteleasa, sa aiba incredere in mine si in actul medical pe care il desfasor. Cand toata echipa medicala se concentreaza asupra actului medical, de multe ori uitam sa vorbim cu pacienta. Comunicarea este cheia. Iar una dintre valorile echipei Nativia este aceasta. Asa ca decizia de a ma alatura echipei a fost una simpla. Cosider ca acest serviciu este mai mult decat util, este esential pentru ca femeile sa paseasca cu incredere pe drumul catre nastere si catre viata cu un nou-nascut.” a declarat moasa Dana Zamfir, recent alaturata echipei de specialisti Nativia.

Pacientele vor descoperi in Dana Zamfir un interlocutor empatic, rabdator, un bun comunicator, un adevarat suport moral pentru sarcina, travaliu, nastere si perioada post-partum.  

Clinica Nativia, specializata in servicii de obstetrica si ginecologie, introduce in portofoliu un serviciu de suport pentru femeile insarcinate si proaspetele mame, conex celor medicale: consultatii cu moasa Dana Zamfir, incepand cu data de 1 martie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea