Social

# inchidere restaurnate # inchiedre scoli #scenariul rosu #bucuresti

Este oficial! Se inchide Bucurestiul!

Bucurestiul intra, oficial, in scenariul rosu. Se inchid toate scolile, universitatile si cresele, dupa ce numarul de cazuri a depasit 3 la mia de locuitori. Iar acestea nu sunt singurele restrictii. 

Se vor inchide si teatrele, restaurantele si salile de cinematograf, iar masca de protectie devine obligatorie si in aer liber, inclusiv pentru copiii cu varsta de 5 ani, si peste.

Toate aceste decizii au fost luate pentru prevenirea raspandirii coronavirusului si pentru scaderea numarului de cazuri zilnice, in timpul intrunirii Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta (CMSU). S-a decis ca acesta masuri sa intre in vigoare incepand cu ora zero din 20 octombrie 2020

”Ne referim la activitatea didactica fata in fata. A fost interzisa activitatea in cinematografe, sali de spectacole, evident. S-a instituit obligatia purtarii mastii in toate spatiile publice. Ne referim si la copii care au implinit varsta de 5 ani.” - a declarat Mariana Tipisca, purtator de cuvant al Prefecturii Capitalei.

Restaurantele care au terase pot ramane in continuare deschise, clientii fiind serviti afara. Exceptie fac hotelurile si pensiunile, care au voie sa serveasca masa in interior, insa numai persoanelor cazate acolo.

Mariana Tipisca a precizat ca se vor inchide si salile de jocuri de noroc.

Restrictiile sunt valabile timp de 14 zile, potrivit premierului Ludovic Orban, dupa care se va face o noua evaluare si se va decide daca restrictiile se prelungesc sau pot fi anulate.

“Se va face evaluarea, tot in acelasi mod, a numarului de cazuri pe ultimele 14 zile, pentru ca din aceasta cauza se instituie pe o perioada de 14 zile, acest set de masuri aferente depasirii indicelui de 3 la mie si in cazul in care indicele cade sub 3 la mie, automat se reiau activitatile care au fost sub restrictie cat timp indicele a fost de 3 la mie. Nu am considerat ca se poate relua activitatea intr-un timp mai scurt de 14 zile. (...) Am considerat ca trebuie sa curga un interval de 14 zile pentru ca toate aceste masuri sa dea efecte in ceea ce priveste oprirea raspandirii virusului”, a afirmat Orban.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea