Social

#parinti #copii #zi libera #prima zi e scoala

Este oficial: Parintii vor avea liber in prima zi de scoala a copiilor

Comisia pentru munca a Senatului a adoptat, marti, initiativa legislativa prin care s-a propus ca parintii sa beneficieze de o zi libera in prima zi a anului scolar.

Acest proiect a fost propus de senatorul UNPR Constantin Popa si prevede ca toti parintii care au copii in invatamantul preuniversitar sa fie liberi in prima zi de deschidere a noului an scolar.

Ulterior, aceasta zi va fi recuperata de parinti in urmatoarele 30 de zile calendaristice.

Initiatorul acestui proiect a declarat ca este necesar ca parintii sa fie langa micutii lor in prima zi de scoala deoarece "isi pun pentru prima data ghiozdanul in spate si pasesc cu emotie in clasele unde vor descifra tainele invataturii".

De asemenea, Constantin Popa a precizat ca parintii au nevoie de aceasta zi, deoarece deschiderea noului an coincide cu o zi lucratoare.

"Festivitatile de deschidere a noului an scolar sunt pregatite cu mare grija de cei care le vor indruma pasii elevilor. Oriunde in tara, parintii merg impreuna cu cei mici la gradinita ori la scoala. Din pacate, inceputul fiecarui an scolar coincide cu o zi lucratoare. Acest fapt face destul de dificila posibilitatea parintilor de a-si insoti copiii la scoala", a declarat initiatorul proiectului.

Sursa foto: nastase.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea