Social

#UK libera circulatie #Marea Britanie libera circulatie #uk #marea britanie

Este oficial! Marea Britanie: “Libera circulatie va fi oprita in...”

Libertatea de circulatie a cetatenilor intre Marea Britanie si Uniunea Europeana va fi mentinuta doar pana in martie 2019, a declarat un purtator de cuvant al prim-ministrului Theresa May, in contextul disensiunilor pe aceasta tema intre unii membri ai Guvernului de la Londra.

“Libera circulatie va fi oprita in martie 2019”, a transmis purtatorul de cuvant, adaugand ca autoritatile britanice au stabilit deja unele detalii, inclusiv propuneri privind drepturile cetatenilor UE dupa iesirea Marii Britanii din Blocul comunitar, informeaza site-ul postului SkyNews.

Oficialul britanic a mai adaugat ca propunerile pentru un nou sistem de control al imigratiei dupa Brexit vor fi prezentate la timpul cuvenit, precizand ca “ar fi gresit sa speculam despre cum ar putea sa arate acestea ori sa sugeram ca libertatea de circulatie va continua ca si pana acum”.

Intr-un interviu pentru publicatia The Sunday Times, Liam Fox, ministrul britanic al Comertului, a declarat ca mentinerea libertatii de circulatie a cetatenilor intre Marea Britanie si Uniunea Europeana dupa Brexit ar fi incompatibila cu rezultatul referendumului din iunie 2016.

Pe de alta parte, ministrul britanic al Finantelor, Philip Hammond, afirma ca exista un “consens larg” in Guvernul Theresa May privind un acord tranzitoriu post-Brexit care ar urma sa fie valabil pentru o durata de pana la trei ani.

“Acest lucru ar insemna mentinerea in vigoare a multor aranjamente in mod foarte similar cu valabilitatea dinaintea iesirii din Uniunea Europeana”, inclusiv continuarea liberei circulatii, explica Philip Hammond.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea