Social

#eric holder #secretar justitie sua

Eric Holder, primul secretar al Justitiei de culoare

Eric Holder a devenit luni prima persoana de culoare care ocupa functia de secretar al justitiei americane, avand sarcina urgenta de a revizui practicile controversate ale administratiei precedente, in special in materie de lupta impotriva terorismului .

Confirmarea sa in functie, amanata de mai multe ori, a fost aprobata de un Senat convins dupa trei ore de dezbateri, cu 75 de voturi pentru si 21 impotriva, informeaza NewsIn. Absolvent al universitatii Columbia, din New York, Holder este de asemenea prima persoana de culoare care a devenit Procuror General al Washingtonului, in 1993, una dintre cele mai apreciate functii in randul juristilor americani.

Contactat de AFP, Departamentul de Justitie nu a precizat cand va depune Holder juramantul. Senatorii republicani ii reprosau, pe langa pozitiile sale progresiste privind portul de arma, sfatul pe care i l-a dat lui Bill Clinton inainte de sfirsitul...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea