Social

#edu.ro #Evaluare Nationala 2016 #rezultatele Evaluarii Nationale 2016

Emotii mari pentru elevi si parinti! Astazi se afiseaza rezultatele Evaluarii Nationale 2016

UPDATE Evaluarea Nationala 2016 a fost promovata de 75% dintre elevi, informeaza Ministerul Educatiei, citat de Mediafax. Anul trecut, 79,3% dintre elevi au obțtnut medii de trecere.
 

Astazi, elevii de clasa a VIII-a afla rezultatele la examenul de Evaluare Nationala 2016. Dupa aflarea rezultatelor la examenul de Capacitate 2016, elevii si parintii vor avea la dispozitie doar 4 ore pentru a depune contestatiile (16.00 - 20.00). 

Notele la Romana si la Matematica, de la Evaluarea Nationala, vor fi afisate la avizierele scolilor, pe site-urile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul Ministerului Educatiei – EDU.RO.

Contestatiile la Evaluarea Nationala 2016 se depun la secretariatul scolii unde elevul a absolvit clasele V-VIII. 

Peste 40.000 de parinti sau absolventi de clasa a VIII-a contesta unul dintre subiectele de la examenul de matematica. Acestia reclama o cerinta ca fiind incorect formulata, ceea ce i-ar fi indus in eroare pe elevi. in replica, Centrul National de Evaluare si Prognoza sustine ca exercitiul a fost clar si conform programei.

Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 75%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea