Social

#conditie fizica #emisiuni sportive #crestere ritm cardiac

Emisiunile sportive te ajuta sa ai o conditie fizica mai buna

Simpla urmarire a emisiunilor sportive la televizor ajuta la cresterea ritmului cardiac si accelereaza respiratia, exact asa cum se intampla in cazul in care ai efectuat cateva exercitii fizice, arata o cercetare realizata recent de oamenii de stiinta australieni.

Astfel, in cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au constatat ca activitatea sistemului nervos simpatic, care coordoneaza impulsurile nervoase catre muschi, inregistreaza o crestere atunci cand oamenii privesc la televizor emisiuni sportive.

"Stim ca sistemul nervos simpatic - ce asigura functionarea inimii, a glandelor sudoripare si a vaselor de sange, precum si a altor tesuturi - isi intensifica activitatea in timpul exercitiilor fizice, dar, de data aceasta, am aratat ca aceasta se intensifica in cazul in care oamenii privesc o scena dintr-un film, de parca ar alerga chiar ei", a declarat Vaughan Macefield, profesor de fiziologie integrata la Universitatea de Vest din Sydney.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea