Social

# tulpina indiana #Emilian Imbri #avertisment

Emilian Imbri, despre tulpina indiana: “Un pericol real este faptul ca in Romania exista un numar mare de muncitori din India”

Medicul Emilian Imbri atrage atentia asupra a atras atentia asupra faptului ca noua tulpina de coronavirus, cea indiana, se raspandeste cu rapiditate.

 

”Deocamdata, ce stim este ca indiferent de tulpini, toti cei care inca nu s-au vaccinat si nu au trecut prin boala sunt expusi. Tot de la specialisti stim ca in Romania nu mai este o transmitere comunitara, indiferent de ce tulpina vorbim. (...) Tulpina indiana, din ce ni se transmite, se transmite mult mai rapid, ea este infectioasa oricum, nu putem spune ca e mai infectioasa si deja am aflat ca pacientii infectati cu aceasta tulpina au nevoie de o perioada mai lunga de internare pentru ca sunt cazuri mai grave si se recupereaza putin mai greu. Trebuie sa ne nelinisteasca acest lucru.

Faptul ca la noi sunt 26 de persoane depistate pana acum cu aceasta tulpina iarasi este un semn bun. Nu cred ca la meciurile de la noi vor veni suporteri din Anglia sau din India, avand in vedere echipele care joaca pe stadioanele noastre. (...) Ceea ce este un pericol real este faptul ca in Romania exista un numar destul de mare de muncitori din India si nu trebuie sa neglijam faptul ca si data trecuta cand am avut o crestere fantastica a numarului de infectari, noi am avut, cel putin la Spitalul Babes, internati indieni, muncitori din constructii. (...) Va fi o problema in cazul in care nu vom fi prudenti si epidemiologii nu vor veghea la intrarea acestor persoane in tara”, a spus Emilian Imbri.

”Ceea ce este de speriat este faptul ca oricare dintre aceste tulpini au ceva comun, si anume faptul ca produc tromboze, microtromboze, ceea ce sigur ca determina sechele, iar dupa doua-trei saptamani de la internare, pacientii sufera de diverse afectiuni si diverse acccidente, in special infarct”, a mai spus fostul manager al Spitalului ”Victor Babes”.

Sursa foto: smartradio.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea