Social

#numar de cazuri zilnice #valul patru #Emilian Imbri #coronavirus #pandemie #avertisment

Emilian Imbri, avertisment privind valul patru de Covid: putem depasi 5.000-6.000 pe zi

Valul patru de coronavirus incepe sa-si faca simtita prezenta. Numarul de cazuri noi este in continua crestere. Expertii in sanatate vehiculeaza ca Romania ar putea ajunge, la fel ca toaman trecuta, intr-o situatie critica. 

 

5.000-6.000 de cazuri pe zi

Medicul Emilian imbri avertizeaza ca Romania va putea depasi 5.000-6.000 de cazuri pe zi in aceasta toamna.

 „Se vehiculeaza printre specialisti, epidemiologi si virusologi, ca vom ajunge probabil la 1.500 de cazuri pe zi. E posibil, dar nu poti sa dai o data exacta. Daca faceti un calcul matematic, o sa constatati ca putem depasi 5.000-6.000 pe zi, avem de unde, apropo de populatia care ar putea fi expusa”, a declarat medicul Emilian Imbri, potrivit realitatea.net.

“Romanii sunt, in general, relaxati”

Intrebat in legatura ca atitudinea relaxata a unor romani in fata pericolului valului 4 al pandemiei, Imbri a raspuns:

„Pentru ca am vorbit fara sa fac inca glume… Romanii sunt, in general, relaxati. E un specific, o calitate a romanului, e relaxat si merge pe principiul ‘lasa ca merge’, ‘lasa sa se intample si vedem apoi’. Eu sunt convins ca cei care s-au vaccinat vor face si a treia doza.

Oficial, nimeni n-a spus ca din septembrie incepem sa ne revaccinam, dar neoficial voci pertinente si oficiale – colonelul Gheorghita si mai multi politicieni – au spus ca poate din septembrie incepem vaccinarea persoanelor care au probleme si o imunitate mai scazuta. E o nuanta foare buna. Eu cred ca persoanele astea sigur vor veni la vaccinare”, a mai declarat Emiliam Imbri.

Sursa foto: hotnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea