Social

#scadere #indemnizatie #pensii #salarii

Emil Boc: Salariul minim, pensia sociala si venitul minim garantat nu vor fi taiate

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe doua proiecte de lege, care se refera la incadrarea in deficitul bugetar asumat si la pensii. Boc a declarat ca salariile nu vor scadea sub 600 de lei, iar pensiile nu vor cobori sub 350 de lei.

"Vom propune Guvernului adoptarea scrisorii de intentie si a memorandumului cu UE spre aprobare. Coalitia isi mentine punctul de vedere conform caruia nu majorarea taxelor este solutia pentru mentinerea unui deficit care trebuie finantat, ci reducerea cheltuielilor bugetare. Am decis in Coalitie sa nu fie afectate: salariul minim pe economie, de 600 de lei. Niciun salariu nu va cobori sub 600 de lei. Am decis sa nu fie afectata pensia sociala minima garantata de 350 de lei. Nicio pensie nu va cobori sub nivelul de 350 de lei si aceasta masura va fi asigurata prin buget. Nu va fi afectat venitul minim garantat, dar el va fi restrans si aplicat doar acelor persoane care sunt in nevoi", a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei Coalitiei.

Proiectele de lege pe care Guvernul si-a asumat raspunderea urmeaza sa intre in lectura Executivului.

"Stim cu totii ca aceste masuri nu sunt placute pentru niciun lider. Cei din fata dumneavoastra isi asuma responsabilitatea de a spune dupa 20 de ani ca Romania merge intr-o directie gresita, sa ne asumam intr-un moment extrem de greu la nivel european responsabilitatea de a mentine Romania in directia buna. Peste tot sunt euro ", a mai declarat Boc.

scade cu doar cu 15%

Indemnizatiile pentru cresterea copilului ar putea scadea doar cu 15%, potrivit liderului sindical Aurel Cornea, care spune ca ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu ar fi comunicat ca este posibil ca scaderea sa fie mai mica.

"Am avut o intalnire cu domnul ministru Sebastian Vladescu si Mihai Seitan in care ne-au comunicat ultima forma a scrisorii si ceea ce s-a mai intamplat legat de aceste reduceri. Referitor la scrisoare, aceasta ramane neschimbata", a declarat Aurel Cornea, liderul FSLI , la Realitatea TV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea