Social

#emil boc #proiectul nabucco #romania

Emil Boc: "Romania sustine proiectul Nabucco"

proiectul nabucco are sprijinul oficial al Romaniei, a anuntat in aceasta dimineata premierul Emil Boc. Gazoductul ar urma sa transporte gaz din zona Marii Caspice in Europa ocolind Rusia.

"Proiectul Nabucco este foarte important din perspectiva securitatii energetice, atat a Romaniei, cat si a altor state membre ale Uniunii Europene, si din aceasta perspectiva Romania va participa la aceasta ceremonie de semnare, aratand sprijinul sau fara echivoc pentru sustinerea acestui proiect atat de important si din perspectiva diversificarii surselor de transport, cat si a hidrocarburilor", a explicat premierul Emil Boc, citat de Realitatea.net.

Proiectul principal al coridorului sudic de gaze, Nabucco a castigat teren prin semnarea acordului in fata competitorului South Stream, proiect propus de Rusia.

La semnarea acordului vor participa reprezentanti ai Bulgariei, Romaniei, Austriei, Ungariei si Turciei si vor fi prezenti si reprezentantul secretarului american pentru energie, Richard Morningstar, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso .

Nabucco va avea o capacitate de 31 miliarde de metri cub de gaz anual pe care ii va livra prin Turcia si sud- estul Europei .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea