Social

#romania #republica moldova #relatii #uniunea europeana #interventie

Emil Boc nu crede ca relatiile dintre Romania si Republica Moldova au nevoie de interventii europene

Relatiile dintre Romania si Republica Moldova nu au nevoie de interventia Uniunii Europene, cel putin pentru moment. Aceasta este parerea premierului roman, Emil Boc, care a declarat aseara ca normalizarea raporturilor dintre cele doua tari vecine nu necesita interventii straine.

Declaratia primului ministru a venit in urma unei intrebari adresate la finalul summitului in cadrul caruia a fost lansat Parteneriatul Estic, de la Praga. Potrivit sefului Executivului, citat de Realitatea TV, in timpul discutiilor din cadrul summitului s-a pus accent pe respectarea principiilor democratiei, statului de drept, respectarii drepturilor si libertatilor cetatenesti, dar si pe principiul economiei de piata si cel al bunei guvernari in cadrul Uniunii.

Oficialii prezenti au dezbatut insa si solicitarile celor sase state partenere ( Armenia , Azerbaidjan , Belarus , Georgia, Republica Moldova si Ucraina) privind facilitarea conditiilor de acordare a vizelor, documentul semnat de cei prezenti la eveniment neinsemnand insa ca procedurile de obtinere a vizelor pentru aceste state vor fi simplificate.

La reuniunea de la Praga au participat cele 27 de state ale Uniunii Europene si Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina. Conform declaratiilor oficiale, parteneriatul estic urmareste definirea principiilor si obiectivelor unui set de instrumente destinate apropierii partenerilor estici de normele si standardele Uniunii Europene.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea