Social

#cornel serban #tiberiu dinu #milano #consul #emil boc #boc

Emil Boc il recheama la post pe consulul de la Milano

Consulul Romaniei la Milano va fi rechemat in tara. Premierul Emil Boc a anuntat ca a luat aceasta decizie in urma consultarilor de la Ministerul de externe . Tiberiu Dinu este banuit ca i-ar fi cerut sefului Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), Cornel Serban , listingul convorbirilor unui post telefonic.

Primul-ministru a declarat astazi pentru Gandul, dupa intalnirea avuta cu ministrul de externe roman, ca a decis sa il recheme la post pe consulul de la Milano, Tiberiu Dinu, pe motiv ca si-ar fi depasit atributiile de serviciu. Numele consulului Dinu a aparut in ancheta referitoare la dosarul DGIPI, prin faptul ca acesta ar fi solicitat unuia dintre personajele din caz sa ii ofere lista convorbirilor unui post telefonic.

Tiberiu Dinu a fost chemat astazi la DNA pentru a depune marturie in cadrul dosarului DGIPI. El a declarat la intrarea in sediul Directiei ca nu are nici un amestec in acest caz. Din motivarea depusa de Curtea de Apel pentru chemarea consulului pentru audieri rezulta ca acesta ar fi cerut de la Cornel Serban o lista detaliata a convorbirilor telefonice efectuate de la un post telefonic care au dus la inlaturarea unuia dintre angajatii consulatului. Si pentru ca a oferit respectiva lista, Serban este acuzat ca ar fi savarsit infractiunea de divulgare de informatii nedestinate publicitatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea