Social

Emil Boc: Gheorghe Seculici a facut cat a putut. Acum, vrem ministri doar de 9 si 10

Criterii de performanta sau politice, la ultima remaniere guvermamentala? Democratii spun ca au fost criterii de performanta , liberalii sustin punctul de vedere democrat, iar UDMR atrage atentia ca in cazul remanierii lui Seculici la baza au stat ratiuni pur politice.


Boc: Seculici a facut eforturi

Presedintele PD, Emil Boc, a precizat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca Seculici a "fost o solutie" la momentul respectiv. "A facut cat i-a stat in putinta, a incercat si nu putem spune ca nu a incercat domnul Seculici sa faca fata provocarilor functiei. Vine momentul cand la un moment dat trebuie sa dinamizezi activitatea", a mai subliniat Boc. In acest sens, Boc a adaugat ca avantajul lui Pogea consta in faptul ca este "coautor al programului de guvernare pe partea economica". De asemenea, primarul Clujlului a explicat ca Executivul are nevoie sa lucreze cu ministri de nota 9 si 10, si nu cu ministri de 7 si 8. "Cam asta a fost evaluarea noastra", a conchis liderul democrat.


Vicepremierul, antrenat in scandaluri

Deputatul liberal Traian Dobre a facut o scurta caracterizare a ministrilor schimbati in cursul zilei de luni. "Ene Dinga, fara discutii trebuia inlocuit, era slab pana la Dumnezeu. Anca Boagiu e de 1000 de ori mai buna. Ionut Popescu era mai mult un comentator pe probleme financiare. Dar el se integrase bine si a avut si cateva idei bune. Trebuia inlocuit, dar nu stiu daca e mai bun Sebastian Vladescu, pentru ca nu-l cunosc. In ceea ce-l priveste pe Gheorghe Seculici, de cand a venit in guvern, a fost antrenat in mai multe scandaluri de presa, deci se impunea schimbarea lui. Toate aceste schimbari erau necesare", a opinat deputatul.


Despre criteriul politic

La randul lui, vicepresedintele liberal Teodor Melescanu a subliniat ca schimbarea unor ministri din ratiuni politice este legata, in principal, "de vizibilitatea pe care ar trebui sa o aiba" acestia. "In analiza PD s-a ajuns la concluzia ca Seculici si Dinga au avut o vizibilitate destul de slaba. In realitate, cei doi au avut evolutii care cereau o prestatie mai buna", a conchis fostul ministru de externe.


Cumatrul, aparat de UDMR

Desi s-a declarat solidar cu remanierea guvernamentala, liderul UDMR Marko Bela a apreciat ca vicepremierul Gheorghe Seculici si-a facut datoria, dar a fost schimbat din ratiuni politice. Marko Bela a adaugat ca schimbarea vicepremierului Seculici nu ar fi trebuit sa aiba loc. "Respectam decizia PD, chiar daca noi credem ca este una politica, pentru ca domnul Seculici si-a facut treaba", a spus liderul Uniunii.

"Propunerile privind schimbarea unor ministri sunt bune si sunt acceptate de UDMR, mai ales ca avem nevoie de oameni noi si de performante mai bune in Sanatate, Finante si Integrarea Europeana", a spus presedintele UDMR. Marko si-a exprimat speranta ca, o data cu remanierea, se vor pune capat "discutiilor desarte" privind functionarea Cabinetului Tariceanu si a Coalitiei guvernamentale. "Este momentul sa lasam si discutiile despre alegerile anticipate, care dureaza de aproape un an si care distrag atentia de la problemele reale pe care acest Guvern trebuie sa le rezolve si de la indeplinirea promisiunilor electorale", a mai spus Marko Bela.


Cand e alba, cand e neagra

La inceputul lunii august, Marko Bela a declarat ca fostul ministru al culturii Mona Musca "nu a inteles rostul reformei si al descentralizarii in Cultura". Acesta a declarat ca i se pare un "semn de prost gust" sa analizeze activitatea unui fost coleg de guvernare, insa a afirmat ca intre el, in calitate de ministru de stat care trebuia sa avizeze initiativele ministrului culturii, si Mona Musca, au existat mai multe neintelegeri. "Ceea ce pot sa spun este ca intre noi au existat divergente foarte serioase in ceea ce priveste abordarea reformei in cultura". a precizat Marko la vremea respectiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea