Social

#reorganizare administrativ-teritoriala #guvern #emil boc

Emil Boc: Discutia pe marginea reorganizarii administrative va fi reluata

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la postul public de televiziune ca proiectul care vizeaza reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei nu a fost abandonat, ci urmeaza sa fie discutat din nou in cadrul coalitiei.

Discutiile vor incepe saptamana viitoare, in paralel cu derularea procesului de descentralizare prin transferul de patrimoniu si atributii care autoritatile locale.

"Proiectul reorganizarii administrative nu a fost abandonat, discutia va fi reluata", a spus Boc, citat de Mediafax.

In prima jumatate a lunii iulie, Boc a solicitat in cadrul unei sedinte a Executivului ca in cursul lunii august fiecare ministru sa ii prezinte o serie de solutii legate de procesul de descentralizare. Premierul asteapta de la ministrii cabinetului sau propuneri care vizeaza transferul de atributii si patrimoniu de la administratia centrala catre primarii, consilii locale si consilii judetene .

Proiectul de reorganizare admministrativ-teritoriala a tarii prevede ca cele 42 de judete ale Romaniei vor comasate in opt, ele fiind conduse de prefecturi. Capitalele celor opt judete vor fi Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi si Ploiesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea