Social

#coalitie #masuri #psd #pd-l #premier #anticriza #guvernare

Eliminarea impozitului minim si justitia sunt astazi pe masa Coalitiei

Masurile anticriza propuse de PSD si situatia din justitie se afla astazi pe masa Coalitiei de guvernare. La sedinta saptamanala a liderilor partidelor din actualul Guvern se va afla si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu , care va raspunde intrebarilor legate de raportul pe justitie al Comisiei Europene.

Alianta PSD+PC solicita eliminarea impozitului minim, masura care va fi astazi principala masura discutata in cadrul intalnirii. Social-democratii au alcatuit un document cu 24 de masuri anti-criza , pe care il aduc astazi spre aprobare colegilor de coalitie, desi Guvernul are propriul sau program de contracarare a efectelor crizei economice.

Premierul Emil Boc nu a respins ideea desfiintarii impozitului minim, insa a precizat faptul ca o astfel de decizie trebuie analizata in profunzime.
"Daca iei de undeva niste bani, trebuie sa-i pui la loc pentru ca maine trebuie platite salariile, pensiile, alocatiile. Trebuie facuta aceasta analiza, viguroasa, realista si sa vedem daca aceasta masura este posibila. As fi cel mai fericit prim-ministru sa pot spune romanilor 'am scapat de o taxa, de un impozit', dar trebuie sa ma asigur ca maine pot plati salariile, pensiile", a declarat primul ministru, citat de Adevarul.

Justitia intra in atentia Coalitiei

Un alt subiect pe lista discutiilor liderilor Coalitiei de guvernare se refera la situatia actuala din Justitie, in contextul raportului pe justitie care va fi prezentat saptamana aceasta de catre Comisia Europeana.

Referitor la problemele existente in acest moment in justitia romaneasca, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat ca sporurile solicitate de magistrati sunt indreptatite, insa si imposibil de acordat.  

In ultimele saptamani, magistratii romani au refuzat sa intre in salile de judecata din cauza neacordarii sporurilor legale. Ei l-au acuzat pe ministrul Predoiu ca le-ar fi taiat aceste sporuri, lucru care contravine legii. Raspunsul sefului de la Justitie a fost ca bugetul nu mai poate suporta acordarea sporurilor care ajung la aproximativ 50% din salariul de baza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea