Social

Eliminarea biletelor de avion tiparite poate scumpi temporar costul calatoriilor

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) sustin ca renuntarea obligatorie, de la 1 iunie 2008, la biletele de avion tiparite, impusa de Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), poate duce la o scumpire semnificativa a pretului platit de clienti pentru zborul pe anumite rute.

Fenomenul nu se va datora unei cresteri a tarifelor practicate de transportatorii aerieni, ci imposibilitatii folosirii, cel putin pentru o vreme, a tuturor alternativelor de “connecting flights”.Practic, din cauza ca nu toate companiile aeriene si-au pus la punct sistemele electronice de emitere a biletelor, anumite acorduri dintre companii nu vor mai fi operationale la nivelul utilizatorului final.

Un roman care vrea sa ajunga de la Bucuresti la Honolulu va avea la dispozitie, cel putin pentru o vreme, un numar mai mic de variante decat in prezent. Cum, in majoritatea cazurilor, companiile care s-au pregatit pentru data de 1 iunie sunt marii operatori aerieni, care practica si tarife ceva mai mari, reducerea numarului de variante va insemna, pe majoritatea rutelor, si o crestere a pretului.

Tour-operatorii se declara nemultumiti de faptul ca IATA le-a impus doar lor termenul de 1 iunie pentru renuntarea la biletele tiparite, in vreme ce, pentru companiile aeriene, nu s-a acordat nici un deadline.De altfel, posibilitatea ca data de 1 iunie sa aduca destul de mult haos in transporturile aeriene nu poate fi exclusa: biletele pentru copiii pana la 2 ani (asa-numitii infanti in jargonul aeronautic) erau emise pana acum exclusiv in format tiparit.

Cum infantii nu primesc loc separat in avion, trecerea brusca la noul sistem poate produce destule incurcaturi: parintii care au bilete electronice in regula se pot pomeni ca transportatorii refuza imbarcarea copiilor.


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea