Social

#elie wiesel #papa benedict al #reabilitarea episcopului negationist

Elie Wiesel il critica pe Papa

Papa Benedict al XVI-lea a iertat "cel mai vulgar aspect al antisemitismului" reabilitand un episcop traditionalist care negase amploarea Holocaustului, a declarat Elie Wiesel , supravietuitor al lagarelor naziste si laureat al premiului Nobel pentru pace.

Intr-un interviu pentru Reuters, Wiesel - nascut in Romania - a mai spus ca este imposibil ca Vaticanul sa nu fi cunoscut trecutul respectivului episcop si ca probabil a actionat astfel "intentionat".

"Oare ce crede Papa ca am simtit cand a facut asa ceva? Acest episcop care a negat existenta Holocaustului - fireste, in ziua de azi negarea Holocaustului este cel mai vulgar aspect al antisemitismului - si acum si ca Papa sa mearga atat de departe si sa faca ce a facut, stiind ceea ce stie, este absolut deranjant", a subliniat Wiesel.

"Rezultatul acestei actiuni este foarte simplu: sa-i oferi incredere unui om care a negat Holocaustul inseamna ca sensibilitatea fata de noi, evreii, nu este cum ar trebui", a subliniat Wiesel.

Richard Williamson, originar din Marea Britanie, unul dintre cei patru episcopi pentru care excomunicarea a fost ridicata sambata, a facut mai multe declaratii controversate, negand amploarea reala a Holocaustului, asa cum este ea acceptata de istorici . 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea