Social

#ambasador Romania in Pakistan #elicopter Pakistan #elicopter prabusit

Elicopter prabusit in Pakistan. Ambasador roman la bord

Un elicopter militar pakistanez s-a prabusit in nordul Pakistanului, vineri, provocand moartea a sase persoane, inclusiv a ambasadorilor Norvegiei si Filipinelor, a anuntat armata, citata de Wall Street Journal in editia electronica. La bordul elicopterului se afla si ambasadorul Romaniei in Pakistan, Emilian Ion.

Elicopterul s-a prabusit in zona Naltar, pe o scoala care era goala in acel moment, scrie Mediafax.

Armata a informat ca la bord se aflau 17 persoane, dintre care sase cetateni pakistanezi si 11 straini.

Doi piloti si sotiile ambasadorilor indonezian si malaysian au murit, de asemenea, in urma prabusirii elicopterului, a scris pe Twitter purtatorul de cuvant al armatei, general maiorul Asim Bajwa. Celelalte persoane au fost ranite, inclusiv ambasadorii polonez si olandez, a adaugat el.

"Din informatiile transmise de MAE pakistanez ambasadei Romaniei la Islamabad, in aceasta dimineata, in nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul caruia se aflau si cetateni straini, inclusiv ambasadorul Romaniei in Pakistan", precizeaza MAE.

MAE a reusit sa-l contacteze telefonic pe ambasadorul roman Emilian Ion, care a confirmat ca este in afara oricarui pericol.

Armata nu a precizat cauzele prabusirii elicopterului. Un oficial din Ministerul pakistanez de Externe a refuzat sa comenteze, precizand ca ministerul inca strange informatii pe aceasta tema.

Potrivit BBC News Online, oficialii se deplasau in regiunea disputata Kashmir pentru a participa la inaugurarea unui proiect turistic.

Sursa foto: romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea