Social

#eliberare pasapoarte #pasapoarte

Eliberarea pasapoartelor se suspenda pentru o luna

Directia Generala de Pasapoarte a anuntat ca incepand cu 17 martie activitatea pentru preluarea cererilor pentru eliberarea pasapoartelor electronice simple si pasapoarte simple temporare se suspenda pentru o luna. Exista insa unele exceptii. Masura poate fi prelungita, daca va fi cazul.

Exceptia priveste persoanele care prezinta documente din care rezulta necesitatea unor calatorii, care se vor efectua cel mult in 30 de zile de la momentul inregistrarii cererii, exclusiv in baza programarilor online.

Comunicatul Ministerului Afacerilor Interne:

MaSURI LUATE DE DIRECtIA GENERALa DE PAsAPOARTE iN VEDEREA PREVENIRII RaSPaNDIRII SARS-COV-2

Directia Generala de Pasapoarte informeaza ca, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 17.03.2020, cu posibilitatea de prelungire in functie de evolutia situatiei actuale, activitatile specifice pe linie de pasapoarte se vor  esfasura astfel:

- Activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice, respectiv a pasapoartelor simple temporare se va realiza numai pentru persoanele care prezinta documente din care rezulta necesitatea unor calatorii care se vor efectua cel mult in 30 de zile de la momentul inregistrarii cererii, exclusiv in baza programarilor on-line.

- Programarile on-line vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. Solicitam tuturor persoanelor care sunt programate sa respecte ora de programare si sa evite asteptarea suplimentara in spatiile destinate publicului.

- in ceea ce priveste programarea on-line pentru depunerea cererilor la punctele de lucru mobile, recomandam cetatenilor sa verifice in prealabil programul de lucru de pe site-ul Institutiei Prefectului.

- Transmiterea pasaportului simplu electronic la adresa de domiciliu/resedinta din tara a titularului ori a persoanei care a formulat cererea, prin serviciul de curierat, se va face exclusiv in baza unei solicitari adresate prin e-mail/posta de catre titular, respectiv persoana care a fomulat cererea/ parintele/reprezentantul legal in cazul minorilor cu varsta sub 14 ani (cheltuieli de expeditie 8 lei + TVA). Aceasta trebuie sa contina datele pentru identificarea documentului sau a titularului, precum si datele de livrare (domiciliul sau resedinta titularului ori ale persoanei care a formulat cererea si numarul de telefon).

- Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la libera circulatie in strainatate/istoric pasapoarte/ scutire taxe vamale, precum si furnizarea datelor din Registrul National de Evidenta a Pasapoartelor Simple si eliberarea
adeverintelor/comunicarilor corespunzatoare, se va face exclusiv prin corespondenta postala sau electronica, numai pentru persoanele care prezinta documente care justifica urgenta solicitarii.

- Activitatea de primire in audienta, atat la sediul Directiei Generale de Pasapoarte, cat si la sediile serviciilor publice comunitare de pasapoarte, este suspendata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea