Social

#bursa #burse #elev #student

Elevii si studentii se pot inscrie in programul de burse "Inventeaza-ti Viitorul"

Elevii si studentii mai au la dispozitie o luna si jumatate pentru a se inscrie in programul national de burse “Inventeaza-ti Viitorul!”, program derulat pentru cel de-al patrulea an consecutiv de catre Fundatia Dinu Patriciu.

Fundatia ofera lunar, pe durata intregului an scolar sau universitar, 5.000 de burse pentru liceeni, 500 de burse pentru studenti si 100 de burse lunare pentru studentii din Republica Moldova care studiaza in Romania. Cuantumul unei burse pentru liceeni este de 200 de lei pe luna, iar pentru studenti de 300 de lei.

Inscrierile au inceput la data de 1 octombrie 2010 si se vor finaliza la data de 15 martie 2011, pentru candidatii care doresc sa beneficieze de o bursa lunara in anul scolar sau universitar 2011 – 2012.

Pana acum, in cei patru ani de la lansarea programului au fost sprijiniti 15.017 bursieri din randul elevilor si 1.644 bursieri studenti. Bugetul total investit pana in prezent in burse este de 31.469.400 Ron, echivalentul sumei de 7.391.173 EUR.

Fundatia Dinu PatriciuModalitati de inscriere: toti candidatii vor completa o fisa de inscriere online disponibila pe site-ul fundatiei la pagina programului (www.fundatiadinupatriciu.ro), iar apoi vor expedia Fundatiei Dinu Patriciu in termen de 15 zile de la completarea fisei (dar nu mai tarziu de 15 martie – data postei) dosarele de candidatura. Lista detaliata a documentelor ce trebuie sa fie incluse in dosar se regaseste pe pagina web mentionata mai sus.

Programul Inventeaza-ti Viitorul! este destinat doar acelor elevi care doresc si intentioneaza sa dobandeasca o formatie preuniversitara si universitara completa. Prin urmare, nu sunt eligibili elevii de clasa a VIII-a care nu intentioneaza sau nu reusesc sa-si continue studiile la liceu, sau elevii de clasa a XII-a care nu doresc sau nu reusesc sa isi continue studiile la facultate.

Candidaturile vor fi evaluate in perioada 16 martie – 15 iulie 2011 iar rezultatele vor fi facute publice pe site-ul fundatiei la data de 18 iulie 2011 cand va fi afisata lista bursierilor elevi si la 1 octombrie 2011 – cand va fi afisata lista studentilor admisi in program. Prin intermediul programului “Inventeaza-ti Viitorul!” se urmareste sprijinirea tinerilor cu rezultate deosebite la invatatura care se afla in risc de abandon scolar din cauza dificultatilor financiare cu care se confrunta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea