Social

#bani #vacanta #elevi #studenti

Elevii si studentii, platiti pe perioada vacantei! Care sunt conditiile

Statul a decis sa-i incurajeze pe elevi si studenti sa faca un ban in perioada vacantei scolare sau universitare. Astfel, angajatorii care ii vor primi pe elevi si studenti sa munceasca, vor primi un stimulent financiar pentru fiecare tanar ce va munci in perioada verii.

Angajatorii vor primi un stimulent financiar lunar care este egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, adica 500 de lei, au decis cei de la Agentia Nationala de ocupare a Fortei de Munca, ANOFM, pentru fiecare elev sau student pe care-l angajeaza.

Stimulentul se acorda la cererea angajatorului, din bugetul asigurarilor pentru somaj, proportional cu timpul efectiv lucrat de catre elevii si studentii in cauza, pe perioada vacantei. Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, potrivit libertatea.ro.

"In vederea acordarii stimulentului financiar lunar, angajatorii incheie cu agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor aflati in perioada vacantelor, o conventie", spun cei de la ANOFM.

Sursa foto: gorjeanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea