Social

Elevii si studentii intra in vacanta de Pasti

Inca doua zile de scoala pentru elevi si studenti inainte de vacanta de Pasti. Acestia vor intra vineri, 26 aprilie, in vacanta de Paste , urmand a reincepe cursurile pe 5 mai, asa cum prevede un ordin din 2007 al ministerului Educatiei privind structura anului scolar. Ieri Guvernul a decis ca si ziua de 2 mai sa fie zi nelucratoare, urmand a fi recuperata pe 24 mai.

Executivul a precizat de asemenea ca persoanele apartinand altor culte religioase decat cel ortodox, culte recunoscute oficial, pot beneficia de doua zile libere in timpul unui an scolar, cu ocazia unor sarbatori religioase specifice cultului respectiv.

Dupa intoarcerea la scoala, de pe data de 5 mai, elevii vor mai avea inca sase saptamani de scoala, pana pe 13 iunie. Exceptie fac elevii de clasa a VIII-a, a carora ultima zi de scoala va fi pe 6 iunie. Intre timp insa, elevii de liceu din ultimul an vor trebui sa se inscrie, intre 1 si 9 mai, pentru examenul de bacalaureat.

Executivul a decis ieri ca ziua de 2 mai sa fie nelucratoare pentru bugetari, alaturi de cea de 28 aprilie si 1 mai. Aceasta noua zi libera va fi recuperata pe 24 mai.

In acest an, Pastele ortodox va fi serbat pe 27 aprilie, ziua Muncii , respectiv 1 mai, fiind intr-o joi. Astfel, bugetarii vor avea de 1 mai o vacanta prelungita.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea