Social

#protest #scoala centrala

Elevii Scolii Centrale se pregatesc de proteste

Consiliul elevilor din Scoala Centrala , alaturi de cadrele didactice, organizeaza un proiect-manifest pentru a combate indiferenta care a lasat importantul edificiu sa se degradeze pana aproape de acasa .ro/ acasa .ro/ruina" title="ruina">ruina " title="ruina">ruina .

Demarat inca de la sfarsitul lunii septembrie, proiectul Scoala Centrala - Trecutul care obliga a fost sustinut prin semnaturi de peste 1000 de parinti si copii, dar punctul culminant va fi miercuri 22 octombrie, cand sunt invitati la Scoala Centrala reprezentanti ai mai multor ministere si ai primariei. In cadrul discutiilor se vrea gasirea raspunsului la intrebarea ”De ce Scoala Centrala din Bucuresti, cladire de patrimoniu se afla astazi, in 2008, la un pas de a deveni ruina?”

Daca oficialii nu vor participa la reuniune, consiliul elevilor planuieste sa inceapa o serie de proteste si sa ceara ajutor prin solidarizarea elevilor si profesorilor din mai multe institutii de invatamant.

 

In anul 2008, Scoala Centrala prezinta mari semne de degradare atat in structura de rezistenta cat si ca aspect estetic. Infiltrarea apei in subsol si in diferiti pereti au dus la un aspect jalnic al cladirii in interior si in exterior si la un risc de sanatate pentru elevi si profesori, datorita umezelii si dezvoltarii mucegaiului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea