Social

Elevii romani, mai buni la istorie si geografie decat la romana

Peste 95 la suta dintre elevii de clasele a saptea si a opta au luat teza cu subiect unic la istorie, respectiv geografie . Sase elevi au fost eliminati din examen pentru ca au incercat sa copieze. Acestea sunt rezultatele comunicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii in urma centralizarii datelor la tezele cu subiect unic din tara. 

Astfel, la teza la istorie, respectiv geografie, desfasurata pe 9 mai dintre elevii prezenti, 95,48% au reusit sa ia nota peste 5. La nivel national rata de prezenta a fost de 96,71%, printre judetele cu cea mai buna participare numarandu-se Alba, Harghita si Gorj. Dintre acestia, sase elevi au fost prinsi ca incercau sa copieze, astfel ca au fost eliminati din examen si vor primi nota 1. 

Peste 4100 de elevi din Capitala au luat 10 la aceasta teza, acesta fiind cel mai mare numar de elevi cu note de 10 din tara, in timp ce procentual, respectiv numarul de note raportat la numarul de elevi, cea mai buna situatie a fost inregistrata in judetul Gorj , acolo unde 33,55% dintre elevi au luat nota maxima. 

Saptamana trecuta oficiali din Ministerul Educatiei anuntau ca un sfert dintre elevii din Bucuresti care au dat teza cu subiect unic la limba si literatura romana in acest semestru nu a obtinut note de trecere. Dintre elevii care au promovat teza cu subiect unic la Romana, in medie 40 la suta au luat de fapt note peste 8.  la clasa a VII-a, 37,1 la suta au luat note peste 8. 

La romana nota maxima s-a acordat mai greu. Numai 351 elevi dintre cei 9.727 promovati au primit nota 10 la clasa a VII-a, iar la clasa a VIII-a, au luat 10 doar 589 elevi dintre cei 9.836 de elevi prmovati.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea