Social

#scoala liceu program national cutremur ministerul educatiei

Elevi vor lua cursuri de comportament in caz de cutremur

Scolile si liceele vor intra, incepand cu toamna acestui an, intr-un program de educatie antiseismica, care va cuprinde cursuri de comportament in caz de cutremur si, din 2009, de expertizare antiseismica, se arata intr-un comunicat remis NewsIn, marti, de biroul de presa al Ministerul Educatiei .

Programului national de educatie antiseismica este destinat elevilor din Invatamantul primar, gimnazial si liceal. Acestia vor invata la clasa despre comportamentul in caz de cutremur.

„Aceasta initiativa educationala este benefica din cel putin doua motive: primul il constituie faptul ca acest segment de populatie este cel mai receptiv la astfel de activitati, iar al doilea este legat de faptul ca de aceasta pregatire beneficiaza, indirect, parinti, frati, cunoscuti si prieteni ai elevilor”, a declarat, marti, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei , in cadrul unui eveniment prilejuit de evaluarea modului de implementare a programului.

Incepand cu anul 2009, scolile si liceele vor intra intr-un program national de expertizare seismica, cofinantat de Ministerul Educatiei si de consiliile locale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea