Social

#elena udrea #imunitate parlamentara #roberta anastase

Elena Udrea a pierdut imunitatea parlamentara

Camera Deputatilor a adoptat raportul comisiei Udrea cu 128 de voturi "pentru", 98 "impotriva" si patru abtineri. Ministrul Turismului a ramas astfel fara imunitate parlamentara , iar deputatii au cerut inceperea urmaririi penale .

Elena Udrea este acuzata de comisia de ancheta de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu , instigare la infractiunea de abuz contra interesului public si conflict de interese .

Udrea este al doilea ministru PD-L care isi pierde imunitatea in urma unei anchete. Monica Iacob Ridzi a fost si ea acuzata de Camera Deputatilor de abuz in serviciu, in luna iunie. In cazul Elenei Udrea nu a existat o cerere a procurorilor de ridicare a imunitatii.

Sedinta a inceput cu scandal, dupa ce deputatii liberali, sositi in sala la ora 10 au protestat pentru ca sedinta a inceput abia cu o ora mai tarziu decat era programata initial. "Ce s-a intamplat? Daca veneati ieri la sedinta aflati ca ordinea de zi s-a epuizat de ieri. Vom incepe la 11.30 cu sedinsa speciala, asa cum s-a hotarat in Biroul permament", a fost raspunsul Robertei Anastase, conform Evenimentul Zilei.

Anastase i-a taiat microfonul

Criticata in urma cu doua saptamani pentru ca i-a permis Elenei Udrea un discurs prea lung in plen, Roberta Anastase a vrut sa evite criticile liberarilor si social democratiilor.

Dupa ce Elena Udrea a depasit timpulk acordat declaratiei, Roberta a avertizat-o: "Ati epuizat timpul". Elena Udrea nu s-a oprit, iar dupa avertismentul "Va tai microfonul", Anastase a inchis microfonul la care vorbea Ministrul interimar al Turismului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea