Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Elans va sustine o suita de spectacole in Mamaia

Compania Les Elans din Franta va sustine o serie de spectacole in Clubul FATI din Mamaia. In trupa de balet modern din Paris evolueaza o fosta prim-solista a Operei Romane, Mihaela Tiganus. Infiintata in 1994, de catre coregrafa de origine suedeza Margareta Haim, Compania Les Elans realizeaza spectacole in care dansul clasic contemporan, jazz si modern jazz fuzioneaza in modalitati de expresie originala, care pun in valoare experienta si sensibilitatea membrilor trupei, profesori de dans in cadrul Conservatoarelor din Paris. Spectacolele trupei – Omagiu Ellei Fitzgerald, Jazz a la suedoise, Viata unei femei si multe altele - au fost prezentate atat pe scenele pariziene, la Theatre Magador, Theatre Chaillot, Theatre Renard, Auditorium Charles Munch, dar si in cadrul a numeroase turnee, la invitatia unor centre regionale de dans. In aceasta vara, Les Elans este invitata de agentia franceza de turism Touristra pentru o serie de spectacole pe litoralul romanesc, in beneficiul turistilor francezi ai acestei agentii. Intre cele sase membre ale trupei se afla si Mihaela Tiganus, fosta prim-solista a Operei Romane, reintoarsa dupa cinsprezece ani de la Paris, unde a avut o stralucita cariera de profesoara de dans. Despre turneul trupei Les Elans, Anne-Marie Sandrini, inspector de dans la primaria din Paris si presedinte de onoare al companiei, spune: “Sper ca acest prim contact al unei trupe de coregrafi din cadrul celor mai bine cotate conservatoare din Paris cu publicul din Romania sa poata fi continuat in viitor. In 2004, am avut onoarea sa fiu invitata la festivalul george enescu si am putut constata cu placere ca in Romania arta dansului incepe sa fie revalorizata”. Despre Mihaela Tiganus, Anne Marie Sandrini se exprima in termeni elogiosi: “A fost o mare bucurie pentru noi sa o avem drept colaboratoare pe una dintre stelele baletului romanesc. Mihaela este si ca profesoara un desavarsit profesionist si sper ca la reintoarcerea in Romania potentialul ei sa poata fi folosit in institutiile profesioniste si de formare artistica”. Infiintata in 1994, de catre coregrafa de origine suedeza Margareta Haim, Compania Les Elans realizeaza spectacole in care dansul clasic contemporan, jazz si modern jazz fuzioneaza in modalitati de expresie originala, care pun in valoare experienta si sensibilitatea membrilor trupei, profesori de dans in cadrul Conservatoarelor din Paris.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea