Social

#ehud barak #tzipi livni #conflict fasia gaza

Ehud Barack, marele castigator din Gaza

Ehud Barak , ministrul israelian al apararii, este marele castigator de pe urma ofensivei din Fasia Gaza, care l-a readus in cursa pentru alegerile legislative din februarie, in timp ce marele perdant a fost seful diplomatiei, Tzipi Livni , si partidul sau.

Potrivit sondajelor de opinie, fostul premier conservator Benjamin Netanyahu ramane favorit pentru alegerile din 10 februarie , relateaza AFP.

Insa politologii sunt de parere ca Ehud Barak este cel care a avut de castigat pe plan intern, dupa ofensiva de 22 de zile impotriva gruparii islamiste Hamas.

La polul opus, "prestatia" lui Tzipi Livni pe plan diplomatic, considerata modesta, a adus o lovitura severa partidului de centru Kadima, principala formatiune din coalitia in exercitiu, considera analistii. "Marele beneficiar va fi, desigur, Ehud Barak,care a iesit din umbra", scria duminica editorialistul Ben Caspit in cotidianul Maariv.

"Si Benjamin Netanyahu se poate bucura", continua articolul, explicand ca intoarcerea in prim plan a problemelor de securitate a fost in beneficiul sau si i-a permis sa-si pastreze avantajul initial in randul opiniei publice israelienea.

"In acest moment, perdantul este Tzipi Livni. Ordinea sa de zi s-a evaporat", a mai precizat Caspit. In urma cu o luna, laburistii erau in cadere libera in sondaje, insa Barak, fost general si premier, cel mai decorat militar din Israel, este privit drept "arhitectul" operatiunii Plumb intarit, lansata impotriva membrilor Hamas din Fasia Gaza. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea