Social

#hosni mubarak #alegeri #egipt #candidatura

Egipt: Hosni Mubarak nu va mai candida la presedintia statului

Presedintele egiptean a anuntat, in cadrul unui discurs televizat, ca nu va mai candida la alegerile prezidentiale din toamna acestui an, potrivit realitatea.net, care citeaza postul tv CNN. 

Totodata, seful statului a anuntat ca va veghea ca tranzitia la noul regim sa se faca fara varsare de sange si se va ca reformele cerute de popor vor fi infaptuite.

"Nu intentionez sa candidez la urmatoarele alegeri prezidentiale. Sunt gata sa-mi inchei cariera pentru binele poporului. Vreau sa predau puterea intr-o atmosfera de securitate", a declarat presedintele Hosni .   "In cele cateva luni care au ramas, voi lucra sa asigur tranzitia puterii in bune conditii", a adaugat acesta.

Protestarii nu sunt multumiti de declaratiile lui Mubarak si vor ca acesta sa demisioneze acum si nu peste opt luni.

"Omul asta e pe cale sa ne provoace. Vrea un masacru in aceasta tara, lucru care nu cred ca ar fi bun pentru el si familia lui", spune un manifestant, citat de Euronews.

Si Mohamed ElBaradei, liderul opozitiei din Egipt, a respins propunerea presedintelui, sustinand ca declaratia lui Mubarak este o farsa .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea